مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون




 

بیماری‌های قلبی از علل اصلی مرگ و میر به شمار می‌روند. از اینرو، لازم است بدانیم که چگونه می‌توانیم از بروز این بیماری‌ها جلوگیری کنیم.
دستگاه گردش خون نقش بسیار مهمی در بدن ایفا می‌کند. این دستگاه تأمین خون به قسمت‌های مختلف بدن را تنظیم می‌کند. این کار با کمک قلب و رگ‌های خون انجام می‌شود. خون توسط ریه‌ها اکسیژن دار می‌شود و به قلب فرستاده می‌شود. قلب خون اکسیژن دار را از طریق سرخرگ‌ها به قسمت‌های مختلف بدن پمپاژ می‌کند. سپس، خون فاقد اکسیژن از طریق سیاهرگ‌ها به ریه‌ها آورده می‌شود و به همین ترتیب فرآیند ادامه پیدا می‌کند. خون علاوه بر اکسیژن مواد معدنی مختلف دیگر را نیز حمل می‌کند که برای همه‌ی قسمت‌های بدن لازم هستند. از اینرو، انجام اقدامات لازم به منظور اجتناب از بیماری‌های دستگاه گردش خون بسیار مهم است.

بیماری‌های دستگاه گردش خون مختلفی وجود دارند که می‌توانند کشنده باشند. از جمله‌ی بیماری‌های دستگاه گردش خون می‌توان به آنژین ، آریتمی ، تصلب شرایین ، کاردیومیوپاتی ، بیماری عروق کرونری ، فشار خون بالا و غیره اشاره کرد. در ادامه‌ی مقاله اقداماتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های دستگاه گردش خون ارائه شده است.
ورزش کردن: ورزش کردن بهترین روش برای حفظ سلامت بدن است. ورزش کردن منظم باعث جریان یافتن مناسب خون در بدن می‌شود که این به نوبه‌ی خود خطر ابتلا به بیماری‌های دستگاه گردش خون را کاهش می‌دهد. ورزش کردن همچنین سطح اکسیژن بدن را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید به انجام ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی ، دوچرخه سواری ، شنا و غیره بپردازید تا خطر ابتلا به بیماری‌های دستگاه گردش خون را کاهش دهید.
ترک کردن سیگار: سیگار کشیدن از علل اصلی ابتلا به بیماری‌های مختلف به شمار می‌رود و یماری‌های دستگاه گردش خون جزء شایع‌ترین این بیماری‌ها هستند. اگر در حال حاضر از بیماری‌های دستگاه گردش خون رنج می‌برید، سیگار کشیدن ممکن است حتی باعث مرگ شود. از اینرو، بهتر است سیگار کشیدن را به طور کامل ترک کنید.
دوری از استرس: سبک‌های زندگی امروزی باعث شده‌اند سلامت خود را فراموش کنیم و دچار استرس‌های فیزیکی و ذهنی زیادی شویم. هر نوع استرس می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های دستگاه گردش خون شود. مدیتیشن یکی از بهترین روش ها برای خلاص شدن از دست مشکلات استرس است.
استراحت مناسب: بدن شما بعد از یک روز کاری طولانی به استراحت مناسب نیاز دارد. بنابراین، سعی کنید روزانه حداقل 7 ساعت بخوابید. این کار به دفع مواد زائد از بدن و حفظ جریان مناسب خون کمک می‌کند. از خوابیدن بیش از حد اجتناب کنید زیرا، باعث ضعیف شدن جریان خون در بدن می‌شود.
غذاهایی که نباید مصرف کنید: با مراقبت از عادت‌های غذایی می‌توانید به آسانی از خود در برابر بیماری‌های دستگاه گردش خون محافظت کنید. از مصرف مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع مانند کره و محصولات لبنی پرچرب خودداری کنید. کلسترول و چربی در رگ‌ها رسوب می‌کنند و باعث مسدود شدن جریان خون می‌شوند. مصرف روغن را کاهش دهید و از روغن‌های تصفیه شده استفاده کنید.
چه غذاهایی مصرف کنید: سبزیجات و میوه‌ها گردش خون را بهبود می‌بخشند. چربی یکی از نیاز‌های ضروری بدن است از اینرو، نمی‌توانید آن‌ را به طور کامل کنار بگذارید. شما می‌توانید از مواد غذایی حاوی چربی‌های غیر اشباع مانند آجیل ، اسید‌های چرب امگا 3 ، روغن ذرت ، روغن سویا و غیره استفاده کنید. گوشت ماهی برای جلوگیری از بروز بیماری‌های گردش خون بسیار مفید است. کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
کاهش وزن: افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیمار‌ی‌های قلبی و عروقی قرار دارند. از اینرو، لازم است با کمک فعالیت‌ها و استفاده از رژیم غذایی مناسب اضافه وزن خود را کاهش دهید.
بیماری‌های دیگر: اگر از بیماری‌های دیگر مانند دیابت رنج می‌برید، باید بیشتر مراقب باشید.
این‌ها برخی از نکاتی بودند که می‌توانند برای جلوگیری از بروز بیماری‌های دستگاه گردش خون مفید باشند و به حفظ سلامت این دستگاه مهم بدن کمک می‌کنند.